No upcoming events

Zaterdag 19 mei: Weidevogelexcursie in de Zwanburgerpolder

Stichting Groen Licht organiseert in het kader van de Nationale Vogelweek op zaterdagmiddag 19 mei een weidevogelexcursie in de Zwanburgerpolder in Warmond, prachtig gelegen in de Kagerplassen.

Verzamelen om 13.30 uur aan het einde van de Zijldijk nabij Leiderdorp. We steken over per veerpont naar biologische boerderij “De Eenzaamheid” van de familie van Schie. Hier wordt ook de boerengoudse “wilde weidekaas” gemaakt.

We lopen een rondje Zwanburgerpolder die nog rijk is aan weidevogels. Hier broedt niet alleen de grutto maar ook kievit, tureluur en scholekster brengen hier hun jongen groot. Er staan enkele telescopen opgesteld zodat we de vogels niet verstoren maar wel goed kunnen waarnemen. De excursie duurt ca. 2,5 uur.

Dit jaar is er vanuit Vogelbescherming Nederland speciale aandacht voor de huiszwaluw. Ook op de boerderij van de fam. Van Schie broedt een aantal paren huiszwaluw. We kunnen ze af en aan zien vliegen.

Het inschrijfgeld voor de excursie bedraagt 7,– Euro per deelnemer inclusief overzet, koffie en een drankje. Ook proeven we de biologische Wilde weidekaas. Aanmelden via info@stichtinggroenlicht.nl of op 071-3315314. De uiterste aanmelddatum is woensdag 16 mei. Aankomst op de fiets wordt aanbevolen, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid voor auto’s.

Zaterdag 26 mei: Prik Oude Wetering Schoon!

Het benodigde materiaal kan vanaf 14.00 u worden afgehaald bij het uitdeelpunt: basisschool Elckerlyc. We ontdoen de Botenwijk & Kruidenwijk van het hinderlijke zwerfvuil.