Home Wat doen wij? Projecten & agenda Contact Fotogalerij Sponsoring Natuurgebieden ANBI Weblinks

Adopteer een straat.

Iedereen is welkom!

Wij zijn heel blij met alle aanmeldingen! We hopen dat met de invoering van "Het groene kwartiertje" de straten en de natuur van Kaag en Braassem zoveel mogelijk vrij worden gemaakt van zwerfvuil.

Wanneer?

"Het groene kwartiertje" wordt gehouden: om de 2 weken, 1x in de maand en 1x in het kwartaal. U mag zelf kiezen aan welke frequentie u wilt meedoen. U krijgt een handig overzicht en een herinnering, maar u bent natuurlijk vrij om een dag te kiezen wanneer het u uitkomt.

Aanmelden

Om het makkelijk te houden, werken wij zo veel mogelijk via WhatsApp. U kunt uzelf aanmelden door een WhatsApp te sturen naar 06-49 05 09 64. Hierin vermeldt u uw eigen naam, straatnaam, huisnummer en uw e-mailadres. U kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@stichtinggroenlicht.nl.

Vuilgrijper

U krijgt van ons een vuilgrijper in bruikleen. Geef via WhatsApp aan wanneer u wilt beginnen met prikken, dan komen wij voor die tijd de vuilgrijper brengen.

Ophalen zwerfvuil

Iedere maandag en dinsdag wordt het zwerfvuil opgehaald door de buitendienst van de gemeente.

Tot slot

U mag zoveel zwerfvuil prikken waar en wanneer u zelf wilt. Als u meerdere straten wilt adopteren of bijvoorbeeld een plein, vijver, parkeerplaats, stuk groen, fietspad of wandelpad, dan kunt u dit aan ons doorgeven.
Heel veel plezier van uw schone straat en zegt het voort!

Tekst: Groen Licht voor de natuur!
Groenlicht voor de natuur | Stichting Groen Licht

Geadopteerde straten

Zoom in op onderstaande kaart om te bekijken of uw straat al is geadopteerd. Alle geadopteerde straten zijn met rood aangegeven. Inzoomen kan door te scrollen of via het plusje linksonderin de kaart.